Dieetit – Miksi suurin osa dieeteistä on luotu keventämään lompakkoasi

November 3, 2016 @ 1:19 pm

Uusi vuosi on taas lähestymässä, ja monet tahot odottavatkin jo kuumeisesti siitä alkavaa asiakasbuumia. Erityisen isona tämä näkyy klassisesti kuntosaleilla ja erilaisilla laihdutusdieeteillä, joiden avulla ihmiste tahtovat ottaa itseään niskasta kiinni ja lopettaa huonot elämäntavat ja lihoamisen.

Kuitenkin noin parin kuukauden päästä näistä ihmisistä suurin osa on lähinnä laihtunut lompakostaan, kun taas kehon paino on todennäköisesti vähintään yhtä korkea kuin vuoden alussakin. Miksi asia sitten on näin, ja miksi laihduttaminen on niin vaikeaa. Kuinka on mahdollista, että miljoonien eurojenkaan jälkeen suurin osa ei ole onnistunut pudottamaan painoaan edes hetkellisesti?

Dieettien ongelma

Laihduttamisen pitäisi olla helppoa, syöt vain vähemmän ja pikku hiljaa paino alkaa sitten laskemaan. Miten tämä sitten tulee esiin dieettimarkkinoilla. Hyvin heikosti, sillä jos yrittäisit seurata millaisia dieettejä meille oikein myydään ja tarjotaan, voisit luulla että laihduttamiseen tarvitaan melkein yliopistotason todistus. Dieetit, kuten niitä meille myydään, ovat tarkoituksellisesti tehty niin monimutkaiseksi, että niissä ei voi onnistua omillaan, jolloin ihmisen on pakko maksaa jollekkin joka auttaa häntä toteuttamaan näitä ylimutkikkaita laihdutusohjelmia.

Jos laihduttamisesta tehtäisiin helppoa ja yksinkertaista, lakkaisi kysyntä kaiken maailman ravintoneuvojille ja -konsulteille. Personal trainerit kokisivat asiakaskatoa, sillä suuri osa heidänkin asiakkaistaan liikkuu lähinnä painonpudotuksen takia, ei liikunnan tai terveyden vuoksi. Kuntosaleilla olisi yhtäkkiä tyhjempää, ja moni niistä joutuisi jopa sulkemaan ovensa. Toisin sanoen monien suomalaisten elanto olisi vaarassa, mikäli painonpudotuksesta tulisi helppoa ja mahdollista tehdä ilman apua. Eihän tämä käy päinsä, raha on terveyttä tärkeämpää nyky-Suomessa.

Naisten lehdet ja TV pahentavat ongelmaa

Laihdutuksesta kertominen on iso business, johon kuuluvat niin monet aikakausilehdet, nettisivut ja TV-ohjelmat. Ongelma on se, että kuka katsoisi laihdutusohjelmaa, tai lukisi siitä, jos se kuvaisi yksinkertaista ja simppeliä tapaa laihduttaa ylimääräisiä kiloja. Tälläinen ohjelma olisi niin tylsä ja hidastempoinen, että katsojat lopettaisivat heti ensimmäisen tai viimeistään toisen jakson jälkeen sen katsomisen. Kukapa meistä jaksaisi katsoa kun joku perus mies tai nainen pudottaisi tasaisesti puoli kiloa painoa viikossa, ja kuukaudessa sitä olisi lähtenyt jo 2 kiloa!

Sen sijaan uppoamme kotisohville katsomaan “Suurin Pudottaja” ohjelmaa, jossa ihmiset rääkkäävät itseään yrittäessään pudottaa painoaan mahdollisimman nopeasti, seurauksista välittämättä. Onko ihmekkään, että kun sarjan kuvaukset loppuvat, ja kukaan ei ole enään 24/7 kilpailijoita opastamassa ja vahtimassa, että moni heistä palaa melko nopeasti takaisin alkuperäiseen painoonsa ja koko tämä rääkkä on ollut melkein yhtä tyhjän kanssa.

suurin-pudottaja
Tervetuloa Suurin Pudottaja -ohjelmaan, tässä on päivän ruokasi

Älä usko hypeä

Koska helpoin tapa tehdä vaikutus maailmaan on aloittaa se itsestä, suosittelen kaikkia välttelemään tälläisten roskaohjelmien katselu. Niiden tarkoitus on vaan saada katsojia katsomaan, ei auttaa sinua pudottamaan painoasi. Sama juttu erilaisten lehtien, kirjojen ja nettisivujen kanssa. Jos ne kertoisivat kuinka voisit pudottaa painoasi helposti, ja sinä sitten onnistuisit siinä, ei heillä pian olisi asiakkaan asiakasta. Heille parasta on se, että yrität yhä uudestaan ja uudestaan laihduttaa, ilman että siinä koskaan kunnolla onnistut.

Businessmaailman teesinä on nykyään jatkuva rahavirta, ja tälläinen businessmalli on siihen mitä parhain. He haluavat että sinä kulutat yhä uudestaan ja uudestaan etsiessäsi sitä jotakin ihmeellistä laihdutusohjelmaa, jonka avulla sitten jotenkin saavuttaisit sen tavoittelemasi maalin.

Jahdatessasi tätä ideaali, huomaat kuitenkin useimmiten parin vuoden päästä, että et ole lähempänä tavoitettasi vuosienkaan jälkeen. Ainoa muisto mikä sinulla on epätoivoinen yritys, usein melkein itseään rääkäten, ja sen jättämä lovi pankkitilillä. Älä usko heitä, vaan yritä pudottaa painoasi helposti syömällä vähemmän, ei yrittämällä ihme kikkoja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *