Pikavipit ovat täyttä bullshittiä!

November 8, 2016 @ 10:41 am
pikavipit
Mahdollinen tuleva pikavippi firman perustaja?

Pikavipit ovat yksi tuhoisimmasta rahoitusmaailman keksinnöistä sitten velan ylipäätänsä, joita ei tunnuta saavan mitenkään pois täältä Suomesta. Muutama vuosi sitten lakiin kirjattu laki, jonka piti poistaa pikavipit kokonaan on ollut täysin susi, ja nykyään pikavippejä tarjoavia firmoja on enemmän kuin koskaan ennen. Pahinta on, että nämä ahneet yritykset tuhoavat monen suomalaisen tulevaisuuden, yrittäessään kahmia yhä enemmän voittoa muiden kustannuksella. Nykyään ne ovat alkaneet myöskin ahneesti kohdistaa mainontaansa ja tarjontaansa nuorille, juuri 18 vuotta täyttäneille. Tästä ovat esimerkkinä mm.  tälläinen sivusto kuin https://pikalaina18v.fi/, joka kohdistaa tarjoamaan juuri näille kaikkein haavoittuvimmille nuorille.

Onko tätä haaskalinnun lailla kiertävää bisnestä mitenkään mahdollista edes saada kuriin. Vaikka se aiheuttaa mm. seuraavanlaisia ihmiskohtaloita (lähde tuntematon):

Mulla on sellanen tunne, että nyt ei löydy apua mistään. Olen ottanut vippejä jo hyvän aikaa, koska jäin työttömäksi viime syksynä ja liiton rahoilla ei selviä. Otin niitä aluksi tosi tyhmiin tarkoituksiin. Piti saada uusi talvitakki ja kengät vaikka vanhoilla olisi voinyt kulkea vielä tämän talven. Täytyi ostaa uusi sänky ja puuttuvan summan vippasin. Niitä on toooosi helppo ottaa ja sitte tuli tunne, että rahaa riittää vaikka mihin. Aina vain uusi vippi ja tili näytti iloisesti plussaa.

Nyt niitä on kertynyt 11 kappaletta. Pienimmät 200 ja suurimmat 400 euroa. Yhteensä takaisin maksettavaa on 3750 euroa. Tein eilen tuon laskutoimituksen ja olin ihan shokissa. Miten niistä noin paljon pääsi kertymään?
Pahinta tässä on, että miesystäväni on jo kertaalleen auttanut mua selviytymään mun laskupinosta maksamalla mun vuokran ja puhelinlaskun.En kertonut syytä miksi ne oli rästissä, koska pelkään hänen jättävän mut jos hän saisi tietää miten tyhmästi olen velkaantunut. Hän ehkä auttaisi uudestaan jos voisin olla hänelle rehellinen, mutta itsehäpeä ja nolous estää mua pyytämästä apua.

Tämäkin tarina on vain yksi monista. Suomessa on varmasti jo tuhansia pikavippien takia pulassa olevia ihmisiä. Pelottavaa on mm. että noin 60 000 suomalaista hakee netistä tietoa pikavipeistä joka kuukausi. Suuri osa heistä hakee lopulta pikalainan, eikä se useinkaan ole heidän ensimmäisensä. Pikavippikierre on jo hyvin tunnettu termi, joka kertoo ihmisen joutuvan maksamaan edellisen lainansa ottamalla uuden pikavipin.

Totta puhuen, en tiedä miten tämän rahastuksen saisi loppumaan. Valtiovalta on selvästi keinoton ja halutun siihen puuttumaan, ja alalla liikkuu liian suuret rahat että siihen mitenkään puututtaisiin heidän itsensä puolesta. Ainoat keinot tuntuvat olevan valistus ja ehkä mahdollinen raju muutos poliittisella kartalla, joita on kuitenkin vaikea nähdä tapahtuvan lähivuosien aikana.
Valistuskin on usein melko tehotonta siinä vaiheessa, kun kokee että rahat ei riitä ruokaan ja jostakin on hankittava lisää. Tällöin voi 50e vippi houkuttaa äärimmäisen paljon.

Jos kärsit tällä hetkellä hetkellä pikavippien aiheuttamasta ongelmasta, on tärkeintä sinun saada oma tilanteesi kuntoon. Katkaisemalla velkakierteen, vältyt pahemmilta ongelmilta jotka helposti johtavat ajan kanssa todella suurin ongelmiin.

Velkakierteen katkaisu alkaa aina velanoton lopettamisella. Lisävelkaantuminen ei ole ratkaisu vaan sillä usein pitkitetään jo vuosia jatkunutta kierrettä. Usein velkakierre alkaa kun on tullut otettua monia pieniä lainoja kuten pikavippejä, ostettu osamaksulla, maksettu luottokortilla ja käytetty erinäisiä tililuottoja. Kaikkiin näihin pitäisi pystyä tekemään kuukausittaiset lyhennykset samalla huolehtien, että vuokra tai asuntolaina tulee hoidettua ajallaan ja että puhelinlasku, sähkölasku, vesilasku ja nettilasku tulee maksetuksi. Ja sitten pitäisi vielä muistaa syödä, harrastaa ja pukeutuakin asianmukaisella tavalla.

Jos tunnet tarvetta estää velkautumistasi niin omatieto.fi osoitteessa toimii palvelu, jossa käyttäjä voi asettaa itselleen oma luottokielto merkinnän. Oma luottokielto näkyy kahden vuoden ajan Suomen Asiakastiedon luottotiedoissa. Tämän pitäisi estää kaikki luotonsaanti ja näin ollen katkaista lisävelkaantuminen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *